EVENEMANG DIGITALA VECKAN

TORSDAG 18 NOVEMBER 2021

KARRIÄRDAG

KOMPETENSFÖRSÖRJNING FÖR FRAMTIDEN

MORGONSOFFAN

TID: 8.30

PLATS: Online

PROGRAM: Vi hälsar dagen välkommen genom att sända live från Karriärdag TeknikLinnéuniveristetet i Växjö

ANMÄLAN: Fri länk Youtube

KARRIÄRDAG TEKNIK

TID: 09.00-15.00

PLATS: Linnéuniversitetet i Växjö

PROGRAM: Företag, organisationer och studenter inom teknik och data/it möts. Karriärdag Teknik är till för både teknik- och data/IT-studenter, dvs inkluderar det som tidigare gått under namnet Stora IT-kompetensdagen. Vi planerar för buss för studenter från Kalmar.

I samarbete med Teknikcollege och Goepic bjuds även vissa sistaårselever från gymnasieskolans teknikprogram in.

ANMÄLAN: Program 

 

WORKSHOP GENERATION Z attrahera, rekrytera och behåll framtidens arbetskraft – Workshopen är framflyttad till senare datum

TID: Dag 1 13.15-16.15

PLATS: Videum Science Park, Framtidsvägen 14 i Växjö

PROGRAM: En workshop under två halvdagar som ger ditt företag möjlighet att kombinera träning i innovationsmetodik med att bygga nätverk och få insikter i hur företag kan jobba med framtida kompetensförsörjning. 

Framtidens arbetskraft beräknas ha i snitt 18 jobb uppdelade på 6 karriärer. Under dag 1 ges introduktion till innovationsmetodiken och arbete med att skapa en bild av trender, möjligheter och hot som är relevanta för generation Z.

ANMÄLAN: Kostnadsfritt. Anmälan krävs senast 15 november

FRÅN SOMMARJOBB, DELTIDSJOBB, EXJOBB TILL ANSTÄLLNING SOM GRADUATE

TID: 13.30-13.55

PLATS: Föreläsning online

PROGRAM: Ta del av Camilla Heiding och Amer Hodzic väg och resa från student till anställning som Graduate och Software Developer hos TietoEVRY i Kalmar

Att knyta kontakt med företag under studietiden är minst lika viktigt som att klara av sina studier, då det i många fall leder till en anställning efter utbildningen. Många IT-utbildningar saknar idag praktik vilket gör att det ibland kan vara en utmaning att skapa värdefulla kontakter med företag.

Camilla och Amer fick möjligheten att vara ”Summer Trainee” på TietoEVRY i Kalmar redan efter två års studier. Lyssna på deras föreläsning och deras resa från ”Summer Trainee” till en anställning i ett Graduate program.

ANMÄLAN: Fri länk till föreläsning Camilla Heiding och Amer Hodzic

ANSTÄLLD ELLER EGEN?

TID: 14.40-15.20

PLATS: Föreläsning på plats på Linnéuniversitetet i Växjö, Södra-salen. Sänds även online via Teams

PROGRAM: Att vara IT-konsult i den nya (GIG) ekonomin.

Företag och branscher skriker idag efter duktiga kompetenta medarbetare. Att vara IT-tekniker, systemutvecklare, datalog, IT-arkitekt  eller ha annan relevant utbildning gör att det finns fantastiskt goda möjligheter till jobb. Samtidigt har de traditionella anställningsformerna utvecklats och förändrats.

Fasta anställningar ersätts i större grad av tillfälliga gig, där fokus ligger mer på flexibilitet, effektivitet och spetskompetens än på guldklockor och lojalitet. Det gör att många bl a inom IT-branschen väljer att bli egenföretagare, oberoende konsulter eller frilansare. Gig-ekonomin är här för att stanna, men hur kommer det påverka dig? Lyssna till Jan Cserpes, Kvadrat Växjö.

ANMÄLAN: Fri entré. Linnéuniversitetet i Växjö. Länk teams

LINNÉREGIONEN SVERIGES IT-HUB