EVENEMANG DIGITALA VECKAN

TISDAGEN 16 NOVEMBER 2021

FLER KVINNOR TILL BRANSCHEN

KOMPETENSFÖRSÖRJNING FÖR FRAMTIDEN

MORGONSOFFAN

TID: 8.30

PLATS: Online

PROGRAM: Vi hälsar dagen välkommen i morgonsoffan med besök av Jeanette Schwartz och Sanna Lindkvist, WiTech, och Catarina Bachér, Digitri. Anna Bäcklin, koncernchef Softhouse och Vernisa Rejhan talent & performance manager Softhouse

ANMÄLAN: Join Zoom Meeting

Meeting ID: 997 1130 7810
Passcode: 418589

Digitala trender som inspirerar dig och ditt företag för en hållbar framtid och hållbara affärer

TID: 10.00-11.00

PLATS: Föreläsning online i samarbete med Kalmar Science Park

PROGRAM: För att lyckas med digitala affärer handlar det om att förstå morgondagens trender och utvecklas parallellt med dem. Trendanalytikern och kulturantropologen Anna Frankzén Starrin berättar om trenderna från den internationella studien ”Urban trends and Innovation” som påverkar dina digitala affärer just nu och i framtiden med fokus på hållbar utveckling och jämställdhet. I slutet av föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Anna. 

ANMÄLAN: Senast 15 november Anmälan föreläsning Anna Frankzén Starrin

Så kan vi inspirera kvinnor att välja en karriär inom TECH – och så kan vi får dem att stanna i branschen!

TID: 11.30-13.00

PLATS: Digibrunch och föreläsning, Videum Science Park Växjö och online

PROGRAM: Det är en stor utmaning att hitta främst kvinnliga utvecklare inom vår industri. Under Digibrunchen kommer vi prata om hur Visma koncernen och Visma Spcs arbetar för att attrahera duktiga kvinnliga medarbetare till tech. Allt ifrån en inkluderande kultur där alla ska ha lika möjligheter att växa och utvecklas oavsett kön, till ställningstaganden för att underlätta balansen i livet. Vi pratar rekrytering, arbetet med studenter och juniora talanger, samt hur Visma Spcs samarbetar med exempelvis Women in Tech och Hello World för att inspirera kvinnor och unga till en karriär inom tech. Isabelle delar med sig om varför hon valt TECH och vad som är viktigt i valet av arbetsgivare.

Kajsa Lüning, HR Manager  och Isabelle Strömsrud, Software Developer Visma Spcs

Digitri i samarbete med Videum Science Park och Almi

ANMÄLAN: Senast 12 november Anmälan Digibrunch

PDF>> Digibrunch 16 november

KLART DU KAN KODA!

TID: 15.00-15.45

PLATS: Föreläsning online i samarbete med Linnéuniversitetet

PROGRAM: Forskning ska knäcka koden för tjejers teknikintresse. Tekniksektorn är en mansdominerad bransch i Sverige. Endast 29 procent av dem som arbetar inom techsektorn är kvinnor enligt IT&Telekomföretagen. 

Docent Una Tellhed vid Lunds universitet undersöker elevers syn på programmering och hon berättar om de forskningsresultat som förklarar könsskillnader i intresset för tekniska utbildningar.

ANMÄLAN: Senast 14 november Anmälan föreläsning Una Tellhed

ÖPPET HUS för tjejer på IoT-labbet Linnéuniversitetet Kalmar

TID: 15.00-18.00

PLATS: Internet of Thingslabbet vid Linnéuniversitetet i Kalmar i samarbete med nätverket WiTech (nätverk för tjejer och kvinnor) och Linnéuniversitetet

PROGRAM: Internet of Things? Vad betyder det och vad kan man göra med det? Linnéuniversitetet öppnar IoT-labb-dörrarna för alla nyfikna tjejer som vill lära sig mer och testa på att skapa en IoT-lösning. Några av våra kvinnliga studenter är på plats och visar vad de har jobbat med de senaste månaderna.

Tjejerna kommer också kunna träffa och ställa frågor till kvinnliga förebilder från WiTech som är ett nätverk för kvinnor inom IT. Alla tjejer mellan 13–19 år är välkomna!

ANMÄLAN: Senast 10 november Anmälan IoT-labbet Linnéuniversitetet Kalmar

LINNÉREGIONEN SVERIGES IT-HUB