EVENEMANG DIGITALA VECKAN

ONSDAG 17 NOVEMBER 2021

REGION IT-HUB

KOMPETENSFÖRSÖRJNING FÖR FRAMTIDEN

MORGONSOFFAN

TID: 8.30

PLATS: Online

PROGRAM: Vi hälsar dagen välkommen i morgonsoffan med besök av Mårten Jonsson, Volvo CE och Rune Eide, TietoEvry och Jan Cserpes, Kvadrat

ANMÄLAN: Join Zoom Meeting

Meeting ID: 997 1130 7810
Passcode: 418589

FRAMTIDENS REGION KALMAR LÄN GENOM DIGITAL TRANSFORMATION

TID: 09.30-09.55

PLATS: Föreläsning online

PROGRAM: ”Vi arbetar med vård och människor, så i vår strävan att digitalisera och effektivisera har vi hela tiden med oss det medmänskliga perspektivet i våra lösningar.” 

Digitaliseringen av vården går extremt snabbt och de framtida möjligheterna är enorma. Samtidigt är det komplexa lösningar som införs, vilket kräver förändrade processer och nya arbetssätt i kärnverksamheterna. Region Kalmar län har därför infört en samverkansmodell där IT och kärnverksamheterna arbetar tillsammans med förvaltning och utveckling av våra IT-system och digitala lösningar.

It-direktör Johan Hallenborg berättar hur nya digitala lösningar skapar nytta för invånarna genom förbättrad kvalitet och tillgänglighet, ökad patientsäkerhet och kortare vårdprocesser. Samtidigt som lösningarna underlättar för medarbetarna och effektiviserar regionens verksamheter. 

ANMÄLAN: Senast 15 november Anmälan föreläsning Johan Hallenborg

CYBERSÄKERHET SOM KONKURRENSFÖRDEL

TID: 10.00-11.00

PLATS: Föreläsning online i samarbete med Kalmar Science Park

PROGRAM: Den digitala transformationen och tekniska utvecklingen sker i mycket högt tempo. Vilket innebär nya möjligheter och fördelar för hela samhället som förändras i takt med den tilltagande digitaliseringen. Verksamheternas konkurrensförmåga och cybersäkerhet är direkt kopplade till hur väl en kontinuerlig anpassning till digitalisering och teknisk utveckling hanteras.

Tillsammans med cybersäkerhetsspecialisten Jonas Lejon får vi en lägesuppdatering kring säkerhetsläget och trender idag, vi diskuterar mobilsäkerhet, it-infrastruktur, social manipulation och social engineering, Artificiell intelligens och IoT. Vi kommer också belysa vad som är viktigt när du skriver säker kod, nätverksforensik och incidenthantering. Vi avrundar med ett Live-hack som illustrerar hur en angripare arbetar vid penetration av ett system.

ANMÄLAN: Senast 16 november Anmälan föreläsning Jonas Lejon

HÅLLBARARE SAMHÄLLEN GENOM DIGITALISERING OCH DATA

TID: 11.00-11.30

PLATS: Föreläsning online

PROGRAM: Många pratar om digitalisering men vad innebär det egentligen? Hur kan vi med hjälp av digitalisering och data skapa mer hållbara samhällen?

I detta webinar går Erik Harlefelt, Solution Architect & teamleader Analytics & Automation, Atea Sverige AB, från stora ord till konkreta exempel med bland annat teknikerna RPA, IoT, BI och AI. Varmt välkommen!

ANMÄLAN: Fri länk Teams Click here to join the meeting 

Join with a video conferencing device
teams@meetme.atea.com
Video Conference ID: 125 115 429 9

DIREKTSÄNDING – VETENSKAPSHUSET OCH DIGIPULS

TID: 11.30-12.00

PLATS: Online

PROGRAM: Möt Lina Simonsson, projektledare, som visar och berättar om Vetenskapshuset i Markaryd. Lina kommer att berätta om utställningar och alla möjligheter till nätverkande som finns i Vetenskapshuset.

En av utställningarna  i Vetenskapshuset under ht21 är DigiPuls, ett regionalt projekt för skolor (åk 4-9). Anna Prissberg och Maria Jonasson från Region Kronoberg kommer att kort berätta om projektet.

ANMÄLAN: Möteslänk – teams

TIETOEVRY CREATING THE FUTURE IN SMÅLAND

TID: 12.30-13.00

PLATS: Föreläsning online

PROGRAM: Begreppet IT sammanfattar idag många olika yrken inom teknologi, information och samhälle. Begreppet breddas hela tiden i takt med att teknikutveckling och digitalisering accelererar och når ut till nya delar av samhället. Därför är det inte längre bara de traditionella teknikintensiva yrkena som behövs i branschen utan många olika kompetenser behövs för att skapa de innovativa lösningar som ger samhällsnytta.

Stefan Petersson, Manager of Application Development and Maintenance, menar att det är dags att avliva myten om att IT bara är programmering och att jobba med datorer. Han visar några exempel på områden TietoEVRY arbetar med idag där de har personal med olika bakgrunder som socionomer, sjuksköterskor och kreatörer bland annat.

ANMÄLAN: Teams länk

IT-PUB hos Naviga

TID: 17.30-20.00

PLATS: Naviga Content Lab, Kaggensgatan 39, Kalmar

PROGRAM: Bjuder in till IT-pub där det är fokus på det sociala – att träffas, lära känna varandra och lära sig mer om varandras verksamhet. 

ANMÄLAN: Senast 15 november Anmälan till IT-pub hos Naviga. Eventet är öppet för alla. This meetup is in Swedish

AFTERWORK med föreläsning – INSTÄLLT PGA FÅ ANMÄLDA

TID: 17.30-20.00

PLATS: LeoVegas i Växjö

PROGRAM: Bjuder in till AW och berättar hur de med hjälp av maskininlärning kontinuerligt jobbar med att skydda sina spelare. Lyssna till deras gästföreläsare Google som också pratar om maskininlärning och innovativa produkter och tjänster.

Since it is ”Digitala veckan” (the digital week) in the Kalmar and Växjö (Linnaeus Region), on Wednesday 17th November – LeoVegas Group are happy to invite industry professionals to an afterwork event.

Join us in our centrally located Växjö office and listen to interesting talks about how we protect our players using, among other things, machine learning. Followed by Google – talking about innovative machine learning products and services.

This is an afterwork event you do not want to miss! Food & Beverages will be served.

ANMÄLANAnmälan AW LeoVegas

LINNÉREGIONEN SVERIGES IT-HUB